Aarteen ryöstö

Leikin ohjeet

Tarvitaan:
- Kahdelle tiimille "timantit"
- Kahdelle tiimille "aarrearkut"
- Esteitä ja suojia, esim patjoja.
- Tiimiliivit
- Rajamerkit
- Maalarinteippi, hulavanne tms. suojaraja aarrearkun ympärille
- Pilli

Tarkoitus:
Saada ryöstettyä vastakkaisen joukkueen timantti ja kuljetettua se omaan aarrearkkuun. Liikunnallinen leikki kehittää lasten ryhmätaitoja sekä neuvottelu- ja strategiataitoja. Ohjaajan rooli on kannustaa lapsia yhteistyöhön ja seurata tasapuolisuutta.

Ohjeet:
Jaetaan lapset kahteen joukkueeseen ja jaetaan joukkueille liivit. Aluksi joukkueet pystyttävät esteet omalle puolelle , jonka jälkeen suunnittelevat pelistrategiaa: kuka hyökkää, kuka puolustaa? Ohjaaja voi seurata ja varmistaa, että jaot menevät tasapuolisesti ja hyökkääjiin ja puolustajiin tulee vaihtelua.

Pelin aloituspaikat joukkueilla ovat omalla puolella aarrearkun ympärillä ja ohjaajan pillin vihellyksestä peli alkaa. Pelaajat saavat liikkua toisen joukkueen puolelle ja omaa aluetta saa puolustaa ottamalla hippatyyliin vastustajia kiinni. Kiinni jäädessä on palattava aloituspaikalle. Oman joukkueen aarrearkun päällä ei saa istua tai maata. Aarrearkun ympärille voi halutessaan laittaa "suojarajan" mitä oman joukkueen jäsenet eivät saa ylittää, vastapuoli tietenkin saa. Jos pelaaja saa timantin ja jää kiinni, palautetaan timantti omalle paikalleen.
Voittaja tiimi on se, kumpi saa kuljetettua vastapuolen timantin omaan aarrearkkuun.

Lisätietoja

- Joukkueiden jaon suorittaa ohjaaja
- Useampia eriä pelattessa voidaan joukkueita sekottaa ja vaihdella

Ilmoittaja

Henriikka

Kategoriat

  • 7-12 -vuotiaille
  • Ryhmäleikki
  • Liikuntaleikit
  • 30-45 minuuttia
  • iso sisätila (esim. liikuntasali)
  • Ryhmän toiminta