Leikkipankki
Leikkejä ja vinkkejä hauskaan yhdessäoloon kaikenikäisille

Ajankohtaisia leikkejä

Kaikki leikit

91 leikki(ä) löytyi
Nimi Ohjeet Ilmoittaja
ABC Lapsi makaa selällää... MLL
Lapsi makaa selällään ja aikuisen sormet "kävelevät" lapsen varpaista kainaloihin kutitellen ja samalla hokien "A, B, C, kissa kävelee, tikapuita pitkin taivaaseen."
Apina puussa - Olohuonesirkus. Aikuinen tai isompi ... Neuvokas perhe
Aikuinen tai isompi lapsi ottaa pienemmän lapsen seisomaan omien polviensa varaan, molemmat nojautuvat taaksepäin ja käsissä hyvä ote. Hyvä tasapaino ja luottamusharjoitus.
Auringon auttamistalkoot Viimeisten lumien su... Terhokortit / Vuokko Hurme
Viimeisten lumien sulaessa on aika järjestää jään hävitystehdas. Koputelkaa jäätä rikki kengän kärjillä, kaivakaa asfaltti esiin ja kantakaa lumet lätäköihin sulamaan. Tavoitteena voi olla vaikkapa kerhotilan edessä oleva kiveyksen tyhjentäminen lumesta ja jäästä.
Auringonkukka Mennään piiriin. Lei... Titi155
Mennään piiriin. Leikin johtaja sanoo, että kaikki leikkijät toistavat hänen perässään sanat ja liikkeet. -Sain siemenen (otetaan siemen vastaan vetämällä kädet rintaa vasten) -Kylvin sen maahan (painetaan kädet maata kohti/maahan) -Satoi vettä (tehdään käsillä sadetta) -Satoi vettä (toistetaan edellistä) -Satoi räntää (toistetaan edellistä) -Satoi lunta (toistetaan edellistä) -Se kasvoi (tehdään käsillä vartta) -Ja kasvoi (toistetaan edellistä) -Ja kasvoi (toistetaan edellistä) -Mutta mikä siitä tuli? (hypätään toinen jalka eteen ja laitetaan kädet yhteen eteen) -Auringonkukka, auringonkukka(pyöritään ympyrää ja heilutetaan käsiä sivuilla) Leikkiä on hauska leikkiä myös eri äänen voimakkuuksilla.
Aurinko ja peikko Yksi leikkijöistä on... MLL
Yksi leikkijöistä on aurinko ja muut peikkoja. Aurinko on piilossa (pienenä kyykyssä) ja peikot liikkuvat. Kun aurinko alkaa paistaa (nousee seisomaan), menevät peikot äkkiä piiloon, koska aurinko häikäisee. Kun aurinko laskee (menee kyykkyyn), peikot tulevat piiloistaan. Auringolla voi olla keltainen viitta.
Avaimen piilotus Yksi leikkijöistä kä... MLL Rauman Lappi
Yksi leikkijöistä kätkee avaimen ja toiset leikkijät poistuvat huoneesta. Avain tulee jättää vähän näkyviin. Toiset leikkijät palaavat huoneeseen ja alkavat etsimään avainta. Sitä kuinka lähellä piilotettua esinettä tai kuinka kaukana siitä etsijät ovat, kätkijä vihjaa sanoilla "kylmenee" ja "kuumenee". Korkeuteen hän voi viitata sanoilla "kala", "perhonen" tai "lintu". Avaimen löytäjästä tulee seuraava kätkijä.
Etana "Etana, etana näytä ... MLL
"Etana, etana näytä sarves, onko huomenna pouta." Käsi on nyrkissä polvella etanana, jolle runoa lausutaan. Etana ennustaa poutaa, kun etu- ja keskisormi nousevat pystyyn. Sateella käsi jää nyrkkiin.
Hamsterileikki Pöydälle asetetaan m... MLL
Pöydälle asetetaan muutamia rusinoita. Yksi leikkijöistä sulkee silmänsä. Joku osoittaa yhden rusinan hamsteriksi. Leikkijä avaa silmänsä ja alkaa syödä rusinoita yksitellen. Kun hän ottaa hamsteriksi valitun rusinan, muut huutavat HAMSTERI ja syöminen täytyy lopettaa.
Harakka huttua keittää Lausutaan runoa ja t... MLL
Lausutaan runoa ja tehdään liikkeet: "Harakka huttua keittää, hännällänsä hämmentää" - Hämmennetään sormella lapsen kämmentä. "Noukallansa koitteloo, vieraitansa vuotteloo" - Koputetaan sormenpäällä kämmeneen. "Antaa tuolle, antaa tuolle, antaa tuolle, antaa tuolle" - Annetaan puuroa neljälle sormelle. "Eipäs tuolle riittänytkään" - Osoitetaan viidettä sormea. "Lähtee vettä hakemaan, missä kaivo, missä kaivo?" - Aikuisen sormet lähtevät kohti lapsen kainaloa. "Tuolla kaivo!" - Lapsen kainaloa kutitetaan.
Harakka hyppii Lausutaan runo ja te... MLL
Lausutaan runo ja tehdään siihen kuuluvat liikkeet: Harakka hyppii maassa - Hypitään paikallaan. Västäräkki keikkuu kivellä - Keinutaan puolelta toiselle. Varpunen nokkii katolla - Koputetaan sormilla päätä. Kissa köyristää selkäänsä - Köyristetään selkää. Kaikki linnut pelkää - Vapistaan. Tuolla ne jo lentää - Heilutetaan käsiä kuin siipiä. Omaan pikku pesään - Tehdään käsistä pesä.
Heitto Aikuiset pyörittävät... Terhokortit / Vuokko Hurme
Aikuiset pyörittävät lapsia kainaloista kiinni pitäen ja heittävät lopuksi hankeen. Millaisiin hassuihin asentoihin lapset jäävät? Voitte kisata hauskimmasta asennosta.
Hevonen kävellä lönkyttelee Leikissä lausutaan s... MLL/Urjalan yhdistys
Leikissä lausutaan seuraavaa lorua ja tehdään lorun mukaisesti: Hevonen kävellä lönkyttellöö, hevonen kävellä lönkyttellöö Nyt se juosta kipittää, nyt se juosta kipittää Ja nyt se laukkaa, nyt se laukkaa Pienet lapset kirmaavat innoissaan esim. ringissä salia ympäri.
Hevostalli Tämän leikin toteutt... Terhokortit / Vuokko Hurme
Tämän leikin toteuttamisesta leikin vetäjän on hyvä keskustella etukäteen muiden ryhmän aikuisten kanssa. Löytyykö halukkaita hevosiksi? Leikin voi aloittaa esimerkiksi niin, että leikin vetäjä kertoo lapsille kerhotilan muuttuneen ratsutalliksi. Kuka haluaisi lähteä ratsastusretkelle? Aikuiset kantavat lapsia hevosina lattialla tai reppuselässä. Lapset voivat myös hoitaa hevosia taputellen ja rapsutellen.
Hiiri huttua keittää Silitellään lapsen k... MLL Vuores
Silitellään lapsen käteen + sormiin tai vauvan masuun + raajoihin. Lausutaan runo: Hiiri huttua keittää (pyörivä liike kämmeneen/vatsaan) Hännällänsä hämmentää (silitys ylös alas) Kuonollansa maistaa (koputetaan) Antaa tälle (kosketaan sormeen/raajaan) Antaa tälle (kosketaan sormeen/raajaan) Antaa tälle (kosketaan sormeen/raajaan) Antaa tälle (kosketaan sormeen/raajaan) Vaan ei tälle ollenkaan (kosketaan sormeen/raajaan) Sitten se hyppää kivelle (kutitetaan rannetta) kannolle (kutitetaan kyynärtaivetta) ja kotikoloon (kutitetaan kainaloon)
Hiiri keittää puuroa Hoetaan runoa ja teh... MLL
Hoetaan runoa ja tehdään liikkeet: "Hiiri keittää puuroa" - Etusormella hämmennetään kämmenenkuppia. "Antaa tuolle" - Annetaan peukalolle (puristetaan sitä). "Antaa tuolle" - Annetaan keskisormelle. "Antaa tuolle" - Annetaan nimettömälle. "Loput viekin varastoon" - Aikuisen sormet kulkevat käsivartta pitkin lapsen kainaloa kutittamaan. Leikki alkaa alusta ja tällöin nimetön jää ilman. Seuraavalla kerralla keskisormi jää ilman, sitten etusormi ja viimein peukalo.
Huis humma kirkkoon Hoetaan runoa ja teh... MLL
Hoetaan runoa ja tehdään liikkeet: "Huis humma kirkkoon, poikkes sitten tätilään." - Lapsi istuu sylissä selkä aikuiseen päin. Lasta körötellään polvien päällä. "Täti leipoo suuren kaakun, panee paljon voita päälle." - Taputetaan lapsen käsiä ja sivellään "voita" kämmenelle. "Pikkuisesta pyttysestä, pikkuisella kauhasella." - Tehdään lapsen kädestä kuppi, josta pistellään "voita" lapsen ja aikuisen suuhun. "Sianlihalla silitteli, kananmunalla kaunisteli." - Silitellään lapsen oikealla kädellä vasenta kämmentä ja päinvastoin.
Hypätä ny hylly, hylly Aikuinen hypyttää la... MLL
Aikuinen hypyttää lasta polvellaan ja hokee runoa: Hypätä ny hylly, hylly, tanssata ny tallu, tallu, josta kengät rikki menne, kyllä suutar toiset tekke, kyllä äiti palka maksa kivisestä kellarista, tammisesta tynnyristä, koivusen tapin takka.
hännän metsästys Otetaan pari tai esi... Tiiaella
Otetaan pari tai esim. lapsi-vanhempi. Parille annetaan yksi ”häntä”. Häntä asetetaan housun reunaan ”hännäksi” ja hännätön koittaa metsästää häntää. Kun metsästäjä saa hännän kiinni vaihdetaan rooleja.
Hännän sieppaaminen Yksi leikkijöistä pi... MLL
Yksi leikkijöistä pitää nauhaa häntänä ja toiset yrittävät siepata sen. Se, joka onnistuu sieppaamaan hännän, saa pitää sitä seuraavaksi. Voidaan leikkiä myös niin, että kaikilla on häntä ja kaikki yrittävät siepata niitä toisiltaan.
Kannustusrinki Tämä leikki sopii ti... Terhokortit / Vuokko Hurme
Tämä leikki sopii tiloihin, joissa voi liikkua. Toteuttakaa kannustusrinki joko niin, että vain lapset, tai sekä aikuiset että lapset juoksevat. Istukaa ringissä. Jokainen leikkijä juoksee vuorollaan piirin ympäri palaten omalle paikalleen. Kerholaiset kannustavat juoksijaa taputtaen ja huutaen tämän nimeä. Kannustusrinki on mukava tapa tulla nähdyksi. Se sopii hyvin myös energianpurkuleikiksi.
Karhu nukkuu Tämä leikki vaatii t... Terhokortit / Vuokko Hurme
Tämä leikki vaatii tilaa liikkua. Leikin idean ymmärtää seuraamalla sitä muutaman kerran. Valitkaa yksi osallistujista karhuksi ja peittäkää hänet peitolla. Muut kiertävät nukkuvaa karhua laulaen tai lausuen: Karhu nukkuu, Karhu nukkuu talvipesässänsä. Ei ole varaa kellään, näin sitä leikitellään. Karhu nukkuu, Karhu nukkuu, eipäs nukukaan. Kun laulu loppuu, karhu herää peiton alta ja yrittää ottaa leikkijöitä kiinni. Se, kenet hän saa kiinni ensimmäisenä, jää seuraavaksi karhuksi.
Karhumörrikät Osa leikkijöistä tek... MLL
Osa leikkijöistä tekee pesän seisoen kädet ojennettuina toinen toisilleen kuin majan katoksi. Muut leikkijät ovat karhuja, jotka kuljeskelevat ympäriinsä lorun mukaan: Karhu mörrikät, jörrikät, pörrikät, lystiä pitävät kaiken kesää. (Kuljetaan karhuina) Syksyllä vasta kömpivät pesään (Mennään pesään) Siellä ne nukkuvat makoisasti uuden hunajan tuoksuun asti (Ollaan hiljaa)
Karkkikauppa Karkkikauppa leikkii... Tiiaella
Karkkikauppa leikkiin tarvitset ”karkkeja” eli palloja, tötsiä, hyppynaruja, hernepusseja yms. ”karkkipussiksi” käy esim. hulavanne tai pieni matto. Karkit laitetaan pitkin lattiaa ja kun huudetaan ”karkkikauppa auki” saa lähteä keräämään karkkia. Kun karkit ovat loppu huudetaan ”karkkikauppa kiinni” ja lasketaan karkit. Jos haluaa pelata uudestaan voi sanoa ”karkki pussi hajosi” jolloin karkit viedään takaisin lattialle ja kerätään uudestaan.
Kehukukkaset Maalatkaa tai piirtä... MLL Vuores
Maalatkaa tai piirtäkää yhdessä kaikille kukkaset. Tämän jälkeen kerätkää jokaisen kukkaan jokaiselta joku kehu.
Keinu Aikuiset ottavat kii... Terhokortit / Vuokko Hurme
Aikuiset ottavat kiinni kestävän kankaan (esim. terhokankaan) reunoista ja nostavat sen ilmaan. Lapset saavat käydä vuorotellen keinuttelemassa kankaan päällä.
Kierrän, kierrän kaupunkia Hoetaan runoa ja teh... MLL
Hoetaan runoa ja tehdään liikkeet: "Kierrän, kierrän kaupunkia" - Kierretään sormella lapsen kasvoja. "Katson ikkunasta" - Viedään sormi toisen silmän alle. "Katson akkunasta" - Siirretään sormi toisen silmän alle. "Astun alas portaita" - Sormi siirtyy nenänvartta pitkin nenänpäähän. "Pirisytän kelloa" - Painetaan nenänpäästä. "Pyyhin jalat" - Pyyhitään sormella leukaa. "Astun sisään" - Lapsen suu aukeaa ja sormi "astuu" suuhun. "Istun tuoliin" - Sormi asettuu alahampaan päälle "istumaan".
Kiikarit Ensin askarrellaan k... MLL Vuores
Ensin askarrellaan kiikarit, Tarvitset: - 2kpl vessapaperirullia - Narua - Teippiä - Sakset - Koristeita - Liima Koristele vessapaperirullat ja teippaa ne sitten yhteen. Leikkaa narusta sopivan pituinen kaulanauha. Tee saksilla reiät rullien ulkoreunaan ja pujota narut reistä, solmi päät. Lähtekää kiikarien kanssa tutkimusmatkalle metsään tai etsikää sisälle piilotettuja esineitä.
Kukkuluuruu Aikuinen pitää lasta... MLL
Aikuinen pitää lasta kainaloitten alta kiinni siten, että lapsella on kasvot aikuiseen päin. Lapsi viedään "piiloon" toiselle olkapäälle, tuodaan takaisin ja sanotaan "Kukkuluuruu". Lapsi siirretään toiselle olalle ja jatketaan samoin.
Kutitusrobotti Piirtäkää virta- ja ... Terhokortit / Vuokko Hurme
Piirtäkää virta- ja voimakkuusnappulat lapsen tai aikuisen sormiin. Peukalosta sormet avautuvat, eli robotti käynnistyy. Sormia painamalla vapaaehtoiset kutitettavat voivat valita eripituisia kutituksia (1=lyhyt ja helppo kutitus, 4=pitkä ja kuolettavan tikahduttava kutitus). Sekä lapset että aikuiset voivat olla kutittajina ja kutitettavina.
Körötystä maantiellä Hoetaan seuraavia sa... MLL
Hoetaan seuraavia sanoja ja tehdään samalla liikkeet: Maantie, maantie, maantie… - Lapsi istuu aikuisen sylissä ja häntä töyssytetään. Ylämäki, ylämäki, ylämäki…- Nostetaan lasta ylös ja hoetaan ääntä vähitellen nostaen. Alamäki, alamäki, alamäki…- Lapsi lasketaan hitaasti takaisin polvelle. Kuoppa - Lapsi pudotetaan polvien väliin.
Lehtikasa Tämä hauska leikki s... Terhokortit / Vuokko Hurme
Tämä hauska leikki saa takuuvarmasti jokaisen osallistujan suupielet ylös. Asettukaa istumaan tyhjäksi raivatulle lattialle piiriin. Leikin vetäjällä on nippu paperia. Hän rypistää paperista palloja, joita hän heittää leikkijöille ja piirin keskelle. Kun palloja on kymmeniä, alkaa vetäjä avata niitä ja repiä suikaleiksi. Repikää suikaleita mahdollisimman paljon. Lehtikasaan voi hautautua tai sitä voi heitellä ilmaan. Kerätkää lopuksi paperit jätesäkkiin. Mikäli käytitte sanomalehteä, peskää käsistä painomuste.
Leivon, leivon leipäsiä "Leivon, leivon leip... MLL
"Leivon, leivon leipäsiä, nimusia namusia, mantelin mamman maitosia, kaupungin kananmunasia, tirin liriä hierotaan, tirin liriä hierotaan." Lapsi on lattialla pitkällään "pullataikinana", jota leivotaan lorun rytmissä, letitetään kädet ja jalat. Lopuksi "syödään" pulla kutittaen lasta vatsasta.
Liikennekoulu Lasten liikennemerkk... MLL Siuntion yhdistys ry
Lasten liikennemerkkejä asetetellaan sopiviin paikkoihin, samoin liikennevalot. Lapset ajavat potkumopoilla tai pyörillä ja samalla voivat harjoitella liikennesääntöjä ja valoissa oman vuoron odottamista. Leikki opettaa liikennesääntöjen lisäksi huomioimaan muita ja sekä odottamaan omaa vuoroaan.
Liisa nukkui Lausutaan runo ja te... MLL
Lausutaan runo ja tehdään siihen kuuluvat liikkeet: Liisa nukkui, näki unta - Laitetaan kädet silmille yöllä satoi paljon lunta - Tehdään käsillä lumisadetta ylhäältä alas kinos kasvoi, kasvoi pilviin asti - Nostetaan kädet korkealle ja seistään varpailla Liisa juoksi nopeasti - Juostaan paikallaan palloin pyörein pehmein - Tehdään käsillä pyöreitä muotoja rakensi hän lumimuurin - Taputetaan käsillä alas lumimuuria Liisa heräs unestaan - Hierotaan silmiä muisti lumilinnojaan - Laitetaan käsi pään päälle ulos juoksi nopeasti - Juostaan paikallaan lunta olikin vain polviin asti - Laitetaan kädet polviin.
Lintu lentää "Lintu lentää, liitä... MLL
"Lintu lentää, liitää laataa, kiitää kaataa, tekkee pessää kaiken kessää. Tuonne sen jo laittaa, Liisan niskaan laittaa." - Aikuisen käsi lentää lintuna. Pesän voi tehdä niskaan, korvaan, polveen jne.
Loruja Kim-leikkiin Kim-leikissä pöydäll... öm öp
Kim-leikissä pöydälle on asetettu esineitä, jotka leikkijät ensin yrittävät painaa mieleensä. Sitten leikin vetäjä peittää esineet liinalla ja poistaa yhden esineen salaisesti. Kun liina otetaan pois, leikkijät yrittävät päätellä, mikä esineistä puuttuu. Loruja Kim-leikkiin: Painahan mieleesi tarkasti nää, mikä tavara puuttumaan jää? Liina kohta lasketaan, jää lelut alle sen, kun se sitten poistetaan, huomaatko muutoksen? Monta pikku esinettä pöydällä on tarjon, vaan kun liina hulmahtaa jääkö niitä yhtä paljon? Katso tarkkaan tavarat kohta ne jo muuttuu, liina päältä nostetaan, mikä sieltä puuttuu?
Lumienkeli Käy puhtaalle, pehme... MLL
Käy puhtaalle, pehmeälle hangelle selällesi. Heiluta jalkojasi auki ja kiinni, näin lumeen piirtyy enkelin hame. Heiluta käsiäsi lunta pitkin ylös ja alas, jolloin syntyvät siivet. Voit sen jälkeen koristella enkelin: laittaa hiukset, silmät, suun esimerkiksi kivistä, kepeistä, havuista - mitä nyt luonnosta löytyy. Enkelille voi myös laittaa kynttilän käteen ja koristella hameen reunan.
Lumileivoskauppa Pyöritelkää lumipall... Terhokortit / Vuokko Hurme
Pyöritelkää lumipalloja ja asetelkaa niitä paperisiin leivosvuokiin myytäväksi. Koristelkaa kivin ja kepein. Laittakaa pystyyn herkkukauppaleikki.
Luodaan satu Otetaan tarinalle jo... MLL Vuores
Otetaan tarinalle joku pohja tai annetaan lasten päättää teema. Isot lapset voivat kertoa tarinaa yksi lause tai sana kerrallaan ja vuoro vaihtuu aina seuraavalle. Pienempien lasten kanssa voidaan kertoa satua, mutta antaa lasten täydentää tiettyjä kohtia.
Maa Meri Taivas Määritellään tilassa... MLL Vuores
Määritellään tilassa Maa, Meri ja Taivas. Leikkijät asettuvat viivalle ja leikin vetäjä huutaa jonkun kolmesta, leikkijät juoksevat määrätylle viivalle. Leikkiä voi vaihdella sanomassa "hyppien maahan", "takaperin taivaaseen" jne.
Matkustan ympäri Maailmaa -tervehtimisleikki Lauletaan/Kuunnellaa... Millallinen
Lauletaan/Kuunnellaan laulu: Matkalaulu (Matkustan ympäri maailmaa...) Musiikin tahdissa liikutaan ja kun tulee kohta Kun sanon päivää, hän sanoo... --> Etsi itsellesi pari ja esim. kättele/halaa/heitä ylävitoset tässä kohtaa ja lausu tervehtiminen. Lapset voivat keksiä lisää maita ja tapoja. Tämä toimii hyvin myös pienenä kielikylpynä. Lisäksi muusikin tahtiin liikkuessa voi keksiä erilaisia tapoja liikkuja. Esim. Juosten, hyppimällä, karhunkävelyä, takaperin kävely... Toimii hyvänä energian purkuna myös ennen keskittymistä vaativaa harjoittelua/tekemistä. Lalun voi vwtää myös hidastettuna/nopeutettuna/rockkiversiona jne. Sanat: Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan Jos mua hiukkasen onnistaa niin uuden ystävän saan. Saavunpa keskelle Ranskan maan, laukussa leipää ja piimää vaan. Yksin ei tarvitse ollakaan nyt uuden ystävän saan. "Kun sanon PÄIVÄÄ, hän sanoo BON JOUR"   Matkustan ympäri maailmaa, ...Saavunpa keskelle Japanin maan, ... "Kun sanon PÄIVÄÄ, hän sanoo KONNICHI WA"   Matkustan ympäri maailmaa, ...Saavunpa keskelle Venäjän maan, ... "Kun sanon PÄIVÄÄ, hän sanoo TRASTUI"   Matkustan ympäri maailmaa, ...Saavunpa keskelle Englannin maan, ... "Kun sanon päivää, hän sanoo HOW DO YOU DO"   Matkustan ympäri maailmaa, ...Saavunpa keskelle Suomen maan, ... "Kun sanon päivää, hän sanoo P Ä I V Ä Ä !"
Meillä saa leikkiä - Temppurata Temppuradan voi rake... Neuvokas perhe
Temppuradan voi rakentaa monenlaisista elementeistä, taspainoilua, hyppyjä, kiipeämistä, tunneleita ja pujottelua. Lapset ovat loistavia keksimään itse radalle elementtejä. Eri-ikäisille voi olla erilaisia juttuja mitä he tekevät ja leikkiin saa lisää tarinaa ja mielikuvitusta, kun otetaan roolivaatteita mukaan.
Minkälainen ääni lähtee jääkaapista? Leikinohjaaja istuu ... MLL
Leikinohjaaja istuu lasten kanssa piirissä ja kehottaa lapsia jäljittelemään häntä. Ohjaaja tuottaa eläinten tai esineiden ääniä ja lapset jäljittelevät niitä. Sitten hän kysyy: "Miltä puhelin kuulostaa?", "Miten hiiri ääntelee?", "Millainen ääni lähtee jääkaapista?" jne. Myös lapset voivat tehdä kysymyksiä. Jos lapset eivät pysty esittämään kysyttyä ääntä, leikinohjaaja tekee sen itse.
Mitä tehdään Laululeikissä laulet... MLL/Urjalan yhdistys
Laululeikissä lauletaan seuraavaa laulua: Mitä tehdään, mitä tehdään pikkuinen (__lapsen nimi__)? Mitä tehdään, mitä tehdään pikkuinen -"-? Taputellaan, taputellaan pikkuinen -"- Taputellaan, taputellaan pikkuinen -"- Taputtelun lisäksi voi tömistellä, pyöriä, silittää, pomppia, heiluttaa jne....
Mitä uutta huoneessa? Leikkijät katselevat... TomiHoo
Leikkijät katselevat tarkkaa huonetta hetken. Tämän jälkeen he poistuvat huoneesta ja leikinjohtaja lisää huoneeseen jotain. Leikkijät palaavat ja yrittävät keksiä, mitä uutta huoneessa on. Voidaan leikkiä myös niin päin, että leikinjohtaja ottaa jonkin esineen pois.
Mummo kiertää taloa Lausutaan lorua: Mu... MLL/Urjalan yhdistys
Lausutaan lorua: Mummo kiertää taloa, Mummo kiertää taloa (sormella piirretään kasvoja ympäri), katsoo ikkunasta (osoitetaan silmää), katsoo ikkunasta (osoitetaan toista silmää), painaa nappia (painetaan sormella nenänpäätä), pyyhkii jalkansa (sivellään nenänalustaa, nenän ja ylähuulen välistä) ja meni sisään (sormi huulille)
Myrkkymarja Leikkiin tarvitaan k... AilaN
Leikkiin tarvitaan kori tai ämpäri, 10 "marjaa"(voi olla itse vaikka virkattuja askarreltuja tai lasten valitsemia pieniä erilaisia leluja, lähes mitä vaan) ja joillekin voi hahmottamisessa auttaa alusta (esim.liina). Leikkiät asettuvat ympyrään alustan ympärille jossa on kymmenen marjaa. Vuorollaan yksi saa olla marjastaja ja yksi valita mikä marjoista on myrkyllinen. Isommat marjastajat, jotka jo osaavat kurkkia voi lähettää kokonaan tilasta pois, mutta esim. alle 3 vuotiaiden kanssa leikkiessä lapsi voi tulla odottamaan marjojen keruu vuoroa leikin ohjaajan selän taakse, selkä selkää vasten. Yksi valitsee osoittamalla hiljaa mikä marjoista on myrkyllinen. Kun.valinta on tehty, ohjaaja varmistaa, että kaikki näkivät valinnan. Ohjaaja kertoo, että se on meidän salaisuus, joten emme paljasta sitä marjastajalle, kun hän tulee. Tämän jälkeen huudetaan "saapi tulla, tuutilulla" ja marjastaja saa tulla esiin. Hän alkaa kerätä marjoja rauhallisesti yksi kerrallaan koriin. Muut laskevat yhteen ääneen kerättyjä marjoja, kun marjastaja tarttuu niihin "yksi, kaksi, kolme...seitsemän..." ja heti, kun marjastaja tarttuu valittuun myrkkymarjaan huudetaan "myrkkymarja". Sitten jännittynyt tunnelma yleensä vaihtuu yhteiseen nauruun. Seuraavaksi ohjaajan selän taakse pääsee edellisen kierroksen myrkkymarjan valitsija. Ja leikki jatkuu.
Nallesairaala Nallesairaala on hau... SPR
Nallesairaala on hauska tapa opettaa lapsille ensiapua, lähimmäisestä huolehtimista ja terveitä elämäntapoja. Nallesairaalassa lapset pääsevät tutustumaan erilaisiin hoitovälineisiin, hoitamaan sairastunutta ja oppimaan miten toimia tapaturmissa. Myös lääkäripelon lievitys on yksi nallesairaalan tavoitteista. Sairaalan voi perustaa minne tahansa esimerkiksi tapahtumiin ja päiväkoteihin. Hoidettavaksi lapset voivat tuoda nallejen lisäksi vaikka nukkeja tai muita pehmoleluja. Nallesairaalaa varten tarvitset sisätilan tai teltan. Hyvällä säällä hoitopiste voi olla myös ulkona. Lisäksi nallesairaalaan tarvitsee pöytiä, tuoleja ja sänkyjä, jotka voi tehdä esimerkiksi pahvilaatikoista tai tyynyistä. Vanhasta piirtoheittimestä saa erinomaisen röntgenlaitteen ja piirtoheitinkalvoille voi piirtää esimerkiksi pikkuauton tai jättikokoisen jäätelön, joka paljastuukin nallen vatsakipujen aiheuttajaksi. Värikkäistä kankaista tai tyynyliinoista saa helposti iloiset hoitoalustat. Kapeaa sideharsorullaa, laastaria, stetoskooppi, muutama ruisku ja tyhjä lääkepurkki, mittanauha ja vaaka esimerkiksi keittiövaaka tarvitaan tutkimuksia ja hoitoa varten. Hienoja tarvikkeita tärkeämpää on lapsen kuuntelu ja leikkimielinen vakavuus nallejen hoidossa.
Nalletohtori Tarvitset pehmolelun... MLL Vuores
Tarvitset pehmolelun, lääkäritarvikkeita; laastareita, sidontavälineitä Vuorotellen joku on lääkäri ja muut tulevat lelun kanssa vastaanotolle.
Nimirinki Leikkijät asettuvat ... FinnoKorppi
Leikkijät asettuvat rinkiin, ja ensimmäinen (leikin vetäjä) sanoo nimensä. Seuraava sanoo ensimmäisen leikkijän nimen ja sitten omansa. Kolmas toistaa ensimmäisen, toisen ja kolmannen leikkijän nimen, kunnes päästään takaisin alkuun, jossa ensimmäinen toistaa kaikkien nimet järjestyksessä.

Rakennamme Leikkipankkia yhdessä

Kuka vaan voi lisätä leikkejä Leikkipankkiin!

 Ilmoita leikki